Nisam trudna, samo sam večerala!

Keri Dodsvel je vitka devojka koja obično nosi farmerke broj 30 – ali samo dok ne pojede nešto.

Ova dvadesettrogodišnjakinja boluje od krajnje misterioznog poremećaja. Samo nekoliko minuta posle obroka, njen stomak se toliko naduje da oni koji je ne poznaju pomisle da će se poroditi u svakom trenutku. Posle nekoliko sati, stomak se povrati u uobičajeni obim. Ali, Kerin problem je užasno neprijatan, jer svaki put kada jede van kuće prisiljena je da nosi trudničke pantalone.

Kerin slučaj već deceniju zbunjuje lekare koji bezuspešno pokušavaju da otkriju šta izaziva takvu reakciju organizma. Podvrgnuta je testovima da bi se ustanovilo da li je alergična na neku vrstu hrane, obavljeni su i testovi intolerancije na hranu, ali su svi bili negativni. Uprkos metodičnom izbacivanju određenih grupa namirnica iz ishrane, ništa nije sprečilo njen stomak da se naduva čim u sebe unese nekoliko zalogaja.

Šokantne fotografije snimljene su neposredno pre nego što je pojela komad pite sa višnjama i par minuta nakon toga. Stomak joj je porastao za tri broja.

Stvarno je neprijatno, posebno kada izađem sa prijateljima. Pazim šta jedem i redovno vežbam, tako da mi dođe da umrem od sramote kada se naduvam kao balon. Stalno me pitaju kada ću se poroditi, a ja onda moram da objašnjavam da je moja „beba“ zapravo šnicla sa roštilja ili komad kolača.

Kad izlazim na večeru ili ručak obavezno obučem široku odeću, posebno trudničke pantalone, jer znam šta će se dogoditi. Trudničke pantalone sa gumom oko pasa su jedino u čemu se osećam prijatno.

Lekari kažu da jednostavno ne postoji razlog zbog čega moj stomak naraste. Ponekad se to događa kada pojedem obilan obrok, a ponekad, ako samo gricnem komadić keksa ili nekog voća, pantalone mi smesta postanu tesne.

Digla sam ruke od pokušaja da pronađem sebi lek. Moj problem ne izaziva bol, samo je neugodan i prilično me posramljuje. Ipak, naučila sam da živim sa njim, čak sam otkrila i smešnu stranu čitave ove situacije.

– Verovala sam da problem izaziva nešto što pojedem – priča Keri. – Stoga sam počela da popisujem grupe namirnica i sistematski ih izbacujem iz ishrane, ne bih li otkrila uzrok naduvavanja.

Provela sam godinu dana kao vegetarijanac, izbacila crveno meso, žitarice i mlečne proizvode, ali uzalud. Ne samo da bi se moj stomak posle obroka proširio, nego mi se takva hrana uopšte nije dopadala. A pošto moj problem, na svu sreću nije bolan, odlučila sam da jedem sve što volim i da se ne odričem ničega. Uostalom, rezultat će uvek biti isti – stomak tri broja veći posle jela.