Astrolozi su upozorili Hitlera!

Londonski „Dejli Mejl“ izneo je 30. januara 1939. godine tvrdnju da Hitler poklanja veliku pažnju savetima astrologa. Iste godine u proleće u novinama u Lozani, u Švajcarskoj, piše: „Niko ne veruje u astrologiju više od her Hitlera.

Najbolje mušterije Internacionalnog instituta u Londonu su privatni astrolozi iz Berhtesgadena. Svakoga meseca traže nove astrološke podatke. Ovo stoga što her Hitler veruje u astrologiju“. „Dejli Mej“ u leto, dva meseca pred rat, donosi vest da je Nikolas M.Batler, predsednik Kolumbijskog univerziteta u Njujorku, potvrdio da Hitler ima petoricu astrologa, a „Ivning Standard“ oktobra 1939, pet dana po izbijanju rata, navodi ime jednog od njih.

Pa ipak, u Nemačkoj u maju 1941. godine počinju hapšenja astrologa, okultista i vidovnjaka: pored ostalih i vlasnika najveće avio kompanije Vilhelma Meseršmita i čitavog štaba Rudolfa Hesa, čiji je član, kako se smatra, bio i poznati astrolog i okultista Šulte Štrathaus. Oni su gotovo svi završili u koncentracionim logorima. Mediji van Nemačke izveštavaju da je od početka rata nestala Elizabet Ebertin, navodno, „Hitlerov omiljen astrolog“, za koju se smatra da je jedna od retkih osoba koja zna tačan čas njegovog rođenja! „Dejli Telegraf“ piše da je Ebertinova rukovodila izdavačkom kućom sa gotovo monopolističkim položajem u objavljivanju astroloških publikacija u Nemačkoj.

Nasuprot svemu tome, oni koji su se kretali u firerovom okruženju kažu da je bio skeptik kada je reč o astrologiji. Kao dokaz navodio je da ni ljudi rođeni u isto vreme pod istim položajem zvezda nemaju jednaku sudbinu. „Sujeverje je činilac koji se mora uzeti u obzir kod procene ljudske motivacije, mada se ono može prerasti i ismejati“, govorio je. Izvesna gospođica Šreder, jedna od njegovih ličnih sekretarica od 1933. do 1945. godine, tvrdila je da su priče da Hitlera usmeravaju astrolozi bile najobičnije glasine i da nikada ništa slično nije zapazila, niti je ta tema bila predmet razgovora.

Ipak, iza kulisa neverovanja i zvaničnog odbacivanja pa čak i progona „zvezdočataca“, nešto se oko toga događalo, ne samo u Nemačkoj nego i u Britaniji.

Hesovo okultno bekstvo

Pangermanistička ideologija, vraćanje paganskim korenima koje se pored ostalog odražavalo u zvaničnom slavljenju solsticija umesto Božića i drugo što je nacistička ideologija donela Nemačkoj, nije moglo da ne rezultira mračnom plimom okultizma koja se valjala ispod površine. Jedna od priča sa takvom pozadinom je bekstvo Rudolfa Hesa, jedinog Hitlerovog iskrenog prijatelja, u Englesku, koje je i do danas ostalo nerazjašnjena misterija.

Postoji verzija po kojoj je Hes verovao u astrološka tumačenja. Kada je Ministarstvo propagande zabranilo javno iznošenje svih okultnih, spiritualističkih, vidovnjačkih, telepatskih i astroloških veština, ta se zabrana, nekim čudom nije odnosila na astrologa Karla Ernesta Krafta. On je deset godina posle rata, prilikom osnivanja Nove Izidine lože u Londonu, izjavio da je video propast Nemačke još krajem 1939. godine, a da je 1941. odlučio da o tome obavesti Rudofa Hesa, pošto ništa slično nije smeo da pomene Hitleru. Hesu je doslovno rekao:

Hes je bio Hitlerov najbolji prijatelj….a onda je pobegao u Škotsku

„Sve do ovog poslednjeg marta (1941.) dosledno sam proricao naklonost sudbine i uvek sam bio u pravu. Sad, bez obzira na pobede što ih je Nemačka izvojevala, ja vam kažem kako se Hitlerova meteorska karijera bliži svom zenitu. Još se može promeniti sudbina, za mesec ili dva. Posle toga biće kasno i Rajh će propasti u naredne tri godine. Biće to strašan kraj za sve u Nemačkoj“.

Nakon izlaganja, potkrepljenog astrološkim mapama, Hes mu je poverovao i, ne pominjući Krafta, sastao se sa firerom, ubeđujući ga da sklopi mir sa protivnicima, makar i na sopstvenu štetu. Hitler je to, naravno, odbio, a Rudolf Hes je 10. maja 1941. tajno preduzeo misiju na svoju ruku i sleteo u Škotsku, gde su ga Englezi zarobili.

Hitlerov Rajhsministar, čije je bekstvo u Nemačkoj ocenjeno kao izdaja, a pominjao se i uticaj astrologa i okultizma kojem je bio sklon, u Engleskoj se jednom sastao sa Vinstonom Čerčilom, a tri puta sa izvesnim Valterom Johanesom Štajnom, samozvanim doktorom okultizma, koji je svojevremeno u Beču studirao medicinu i filozofiju. Štajn je još 1913. u Beču upoznao Hitlera i bio je fasciniran njegovim pričama o pangermanizmu i radničkom pokretu. Postali su veliki prijatelji. Posle Prvog svetskog rata, postao je njegov specijalni savetnik, kada se Hitler zbližio sa Ditrihom Ekartomom i Karlom Haushoferom, osnivačima okultnih društava „Vril“ i „Tula“. Pošto se sećao Štajnovih predratnih predviđanja o ubistvu Ferdinanda, slomu Poćorekovih armija u Srbiji i porazu koji čeka Nemačku, slepo mu je verovao i držao se njegovih astroloških uputstava, koja mu je nedeljno izrađivao. Prijateljstvo je trajalo sve dok se 1933. godine Štajn nije sukobio sa Himlerom, a pošto je znao na čijoj će strani biti Hitler, pobegao je u Englesku. Britanske službe tako su saznale mnogo toga o okutnoj praksi nacističke partije i samog firera, a Štajn je postao britanski obaveštajac, član Čerčilovog „Crnog kabineta“.

Čerčilov parapsihološki rat

Štajn i Hes pozdravili su se kao stari prijatelji. Moleći ga da utiče da se Nemačka nekako spase, Rudolf Hes dao je Valteru Štajnu Kraftove horoskope i otišao u zatočeništvo, gde je umro 1982. godine. Kraft se posle Hesovog leta za svaki slučaj sklonio u Švajcarsku, odakle se ograničio na to da Hitlerovoj tajnoj službi dostavlja samo predviđanja o atentatima na vođu Rajha, u čemu je, tvrdi se, bio više nego uspešan. Posle rata odbio je da radi za Čerčilov „Crni kabinet“, ali je na jednom zatvorenom sastanku sa Čerčilom i Delmarom prorekao hladni rat, sukobe u Palestini i osnivanje Evropske unije. Posle osnivanja Nove Izidine lože 1955. godine povukao se i više se za njega nije čulo. Štajn se preselio u Ameriku, gde je sve do 1961. godine radio poverljive poslove za Pentagon.

Kada su 2005. godine otvoreni arhivi britanske tajne službe, saznalo se o njenom parapsihološkom i astrološkom delovanju tokom Drugog svetskog rata! Nakon skidanja embarga sa informacija ove vrste, očekuju se nova otkrića i saznanja, mada je još 1972. godine jedan od istraživača, Erik Hau, u knjizi „Hitlerov crni mag“, objavio neke detalje tog ratovanja. Trevor Revenskroft, autor više knjiga o ovoj temi, takođe se bavio istraživanjem Hitlerovih astroloških i okultističkih preokupacija.

„Crni kabinet“, koji je osnovao Vinston Čerčil, a kojim je rukovodio Seftion Delmer, znalac za okultne operacije, imao je zadatak da deluje preko Bi-Bi-Sija i mreže radio stanica, kao da program emituje iz Nemačke, i daje predviđanja o propasti Trećeg Rajha i Nemačke. Osim toga, izdavali su i rasturali novine i letke sa istom tematikom, a Štajn je bio savetnik premijera Čerčila za analizu Hitlerovog uma i njegovih motivacija.

Pored ostalog, Štajnovo zaduženje bilo je da daljinski deluje na firera i njegove odluke. U Delmerovim beleškama iz 1940. godine o porazu kod Denkerka tvrdi se sledeće:

„Pretila nam je apsolutna katastrofa, a onda je Oter (Štajnovo magijsko ime) rekao da će pokušati da Hitlera odvrati od tog nauma. I,desilo se čudo – Nemci su prestali sa napadima, a naše trupe su se mirno ukrcale na brodove i vratile u britanske luke“.

Gebelsovi memoari takođe posvećuju pažnju ovom Hitlerovom neshvatljivom potezu: „Svi smo bili u čudu. Gering je preklinjao Hitlera da jednim potezom zbriše neopreznu englesku armiju koju smo odbacili na ivicu Lamanša. Jodl i Kajtel su ga molili da „udave“ Engleze u roku od 15 minuta. Hitler je samo ćutao i odmahivao glavom, ponašao se kao izgubljen. Neshvatljivo, propustio je da ponizi Engleze i možda dobije rat“.

Sve je pisalo u horoskopu!

O poslednjim Hitlerovim danima u svom dnevniku svedoči grof Šverin fon Krozik, njegov ministar finansija. Dnevnik i pisac su uhvaćeni u Flensburgu maja 1945. Gebels, kada su već Sovjeti ulazili u Berlin, poverava Kroziku da je nedavno čitao fireru odlomke iz istorije Fridriha Velikog. U delu gde se opisuje kraljevo očajanje pred porazom Pruske, u knjizi piše: „Smeli kralju! Sačekaj još malo, pa će tvojim mukama doći kraj. Sunce naklonjene ti sudbine krije se već iza oblaka i uskoro će te obasjati“. Na to, reče Gebels, suze zablistaše u firerovim očima, nakon čega su poslali da se iz tajne Himlerove arhive donesu dva horoskopa: jedan je bio Hitlerov, urađen 30. januara 1933, a drugi horoskop Republike, sa datumom od 8. novembra 1918. godine.

Kraj nacističke Nemačke – Rusi postavljaju zastavu na Rajhstagu

Proučili su ih i otkrili zapanjujuće činjenice. Oba su predskazivala izbijanje rata 1939. godine, slavne pobede do 1941. a zatim niz poraza i ratne strahote u ranim mesecima 1945. godine, posebno u prvoj polovini aprila. Zatim jednu sveobuhvatnu pobedu u drugoj polovini meseca, status-kvo do avgusta, a onda mir! Posle uspostavljanja mira, nastupiće teška vremena za Nemačku, a od 1948. će početi njen novi uspon!

U noćnim satima 12. aprila fon Krozik dobija telefonsku poruku da je umro Ruzvelt. Gebels, koji se upravo vratio u Berlin, u ranim jutarnjim satima 13. aprila, naručuje bocu šampanjca za svoje saradnike i telefonira Hitleru: „Moj Fireru, čestitam vam, Ruzvelt je mrtav! U zvezdama je zapisano da će druga polovina aprila biti za nas prektretnica. Sada je petak, 13.april. Ovo je ta prekretnica!“

Istog dana, u Hitlerovom skloništu viđen je Bernd Unglaub. Kosmolog, koji je živeo u Berlinu, 1929. godine napisao je knjižicu „Šta je, šta će biti?“. U njoj je prorekao Hitlerov dolazak na vlast 1933. i veliki rat 1939. godine, koji će Nemačkoj doneti velike nevolje. Gestapo je sve primerke uništio 1941. godine. Unglaub je priznao da je još od 1922. godine pratio Hitlerove govore, ali mu se nije pridružio, jer je znao kakav će biti kraj. On ga je i predvideo za 1945. godinu, zbog čega ga je Gestapo uhapsio. Ipak su ga, za čudo, pustili i više ga nisu uznemiravali.