Slala SMS u snu!

Na osnovu prijave zabrinutih prijatelja, novozelandska policija je pokrenula potragu za ženom vozačem, pod sumnjom da vozi u snu i čak šalje SMS poruke dok spava.

Prijatelj ove žene obavestio je policiju, znajući da ona pati od neobičnog poremećaja sna. Patrola ju je konačno otkrilia ispred kuće u kojoj je nekada živela, sklupčanu u snu preko volana. Žena je izjavila da nema pojma kada je sela u kola i kako se dovezla do tog mesta. Policajci su pregledali i njen mobilni telefoni i otkrili gomilu poruka koje je pisala u snu, mada su one bile prilično konfuzne.

Iako ova priča zvuči krajnje neverovatno, stručnjaci koji se bave poremećajima sna veruju da nije i nemoguća.

Psiholog, dr Nil Stenli kaže da iako je bilo slučajeva ljudi koji su vozili automobile u snu, slanje SMS poruka u snu definitivno nije česta pojava. „Ako je mogla da vozi i spava, onda je sasvim sigurno mogla da piše poruke u snu. Ali ako se to zaista dogodilo, onda je reč o ekstremnom slučaju koji zaista pomera granice onoga što smatramo mogućim.“

Policija je objavila da su prijavu primili nešto posle ponoći. Pozvao je prijatelj žene, zabrinut što su i ona i njen automobil nestali iako je prethodno otišla u krevet popivši pilule za spavanje. Deset meseci pre te noći policajci su dobili identični poziv, pa su već znali o kome je reč. Žena je u snu slala SMS poruke dok se od grada Hamiltona vozila ka obalskom gradiću Maunt Maunganui. Ova dva grada su udaljena 300 kilometara jedan od drugog.

„Izdali smo policijsko naređenje koje joj zabranjuje vožnju automobila i obavezuje je da potraži medicinsku pomoć. Medicinska evaluacija je neophodna, ukoliko želi da zadrži vozačku dozvolu“, izjavio je medijima stariji policijski narednik Dejv Liton. „Iako je olakšanje činjenica da je njeno putovanje od 300 kilometara okončano bez ikakvog incidenta, moglo je da se završi i ko zna kakvom tragedijom. Stoga smo joj privremeno zabranili da vozi!“