Zaljubio se u jastuk, čeka se venčanje!

Jedan Japanac se zaljubio u jastuk. Tridesetsedmogodišnji tehničar Nisan, prvi put je ugledao Nemutan na strip konvenciji. Nešto u vezi tog lika odštampanog na dugačkom punjenom jastuku – možda velike plave oči ili adolescentski izgled devojke iz stripa – pogodilo je Nisana pravo u srce. Uskoro su njih dvoje počeli zajedno da putuju, uživajući u vikendima van grada. Posle trogodišnjeg zajedničkog života, Nisan i Nemutan su bukvalno postali nerazdvojni. „Zbog nje sam osetio toliko mnogo fantatsičnih stvari“, kaže zaljubljeni Japanac. „Zaista mi je promenila život. Kad umrem, želim da me sahrane sa njom u naručju!“

Tridesetsedmogodišnji Nisan ne razdvaja se od jastuka sa likom iz stripa Nemutan

Pošto ga je prava devojka ostavila, Nisan sada nosi Nemutan svuda sa sobom, pa čak i u karaoke bar. Ne nosi je jedino na posao ali, za svaki slučaj ukoliko ostane do kasno da radi, u svom radnom stolu drži manji jastuk sa njenim likom. Nisan pripada rastućoj potkulturi ljudi u Japanu koji su razvili takav neobičan odnos prema fetišima. Ovi 2D ljubavnici, kako sebe nazivaju, pripadaju takozvanoj otaku kulturi – ljudima opsednutim tzv. anime i manga crtanim filmovima, stripovima i video igricama.

Jastukom je opsednut i Okeke Ikečukvu (26), radnik iz Lagosa u Nigeriji. Ikečukvu nikako da nađe pravu devojku jer planira da se oženi svojim jastukom. „Imam određene potrebe i zbog toga se od svoje 16. godine uspavljujem sa jastukom u naručju. Vremenom sam se nekako zaljubio u taj jastuk, pa sada planiram da sa njim provedem ostatak života.“ Za razliku od žene, kaže Ikečukvu, održavanje jastuka košta veoma malo.